De Vlaamse Waterweg nv zoekt een kandidaat-uitbater voor het regionaal overslagcentrum Aalter (ROC Aalter)

De kandidaat-uitbater organiseert de overslag over het water voor andere bedrijven. Hiervoor beschikt de kandidaat over een kade met een lengte van 121 m, een kaaiplateau van 6.050 m2 dat gebruikt kan worden  voor de overslag van bulk, paletten/big bags en containers, een private weg tussen de kade en de interne wegenis van het bedrijventerrein. De kade wordt gebouwd in 2022 en zal beschikbaar zijn in 2023.  De kandidaat mag ook eigen watergebonden initiatieven inbrengen en hiervoor een deel van het achterliggend terrein gebruiken. 

Een Regionaal Overslag Centrum (ROC) faciliteert transport over het water voor bedrijven die duurzaam transport in hun logistieke keten willen integreren als volwaardig alternatief voor goederenvervoer op de weg. Via het kanaal Gent-Oostende is er een rechtstreekse verbinding met de havens van Gent, Zeebrugge en Oostende en hun achterland, maar ook met de Seine-Schelde verbinding richting West-Vlaanderen en Frankrijk. Ook voor vrachtverkeer is er een vlotte ontsluiting via de N44 naar de E40.

De bedrijven die gebruik maken van het ROC bevinden zich in hetzelfde bedrijventerrein, dezelfde stad/gemeente of dezelfde (deel)regio. Door gebruik te maken van het ROC kunnen ook kleinere hoeveelheden vervoerd worden via de waterweg of krijgen bedrijven de kans vervoer via de waterweg te proberen waardoor de mobiliteit verbetert en er minder CO2 uitstoot is. 

Interesse? Voor meer informatie neem contact op met: Anne-Catherine Dalemans Tel.: 09 292 11 94 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het volledige marktraadplegingsdossier en het Kandidaatstellingsformulier kan u terugvinden via https://www.vlaamsewaterweg.be/roc-aalter.  Dien uw kandidatuur in op uiterlijk 28/02/2022!