Inspraakvergadering Bekaert-site

De Bekaertsite op het bedrijventerrein Lakeland droeg al vanaf de jaren ’60 bij aan de industrialisering in Aalter. De staalgigant liet onze gemeente mee uitgroeien tot een centrumgemeente tussen Gent en Brugge en in de driehoek Eeklo-Deinze-Tielt. In 2013 herstructureerde Bekaert Aalter zijn activiteiten. Ontwikkelaar Global Estate Group en patrimoniumvennootschap Globalindus kochten 19,5 van de 26 hectare grote site aan. Bekaert behield zijn activiteiten, zij het op een kleinere oppervlakte. Global Estate Group zal de komende jaren een herontwikkeling uitvoeren naar een gemengd bedrijventerrein, met hergebruik van bestaande panden en met nieuwbouw.

Brownfieldconvenant

Dankzij de ligging aan het kanaal Gent-Oostende is 2 hectare voorbehouden voor watergebonden bedrijven. Dit deel wordt nu gebruikt door een metaalverwerkende firma. Ondertussen is ook ongeveer 9 hectare van de site gesloopt. Dit bracht de bijzondere problematiek van bodemverontreiniging naar boven. Om deze ontwikkelingen kracht bij te zetten, wensen het gemeentebestuur en Global Estate Group een brownfieldconvenant af te sluiten met de Vlaamse overheid. Dit is een overeenkomst met oog op de herontwikkeling van vervuilde gronden, die zwaar zijn aangetast zodat ze (her)gebruikt kunnen worden na structurele maatregelen.

Informatievergadering

De informatie- en inspraakvergadering over het ontwerp van dit brownfieldconvenant vindt op donderdag 9 juni 2016 om 19.00 u plaats in het gemeentehuis. Meer informatie hierover is te vinden op www.brownfieldconvenanten.be. Het ontwerp ligt ook ter inzage in het gemeentehuis. Schriftelijke opmerkingen over het ontwerp kunnen tot en met vrijdag 24 juni 2016 aangetekend worden verstuurd naar het ‘Agentschap Innoveren & Ondernemen - Brownfieldconvenanten, VAC Dirk Bouts, Diestsepoort 6 bus 31, 3000 Leuven’ of afgegeven worden in het gemeentehuis, t.a.v. het college van burgemeester en schepenen.

Meer info

cel Ruimtelijke organisatie en leefomgeving

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 09 325 22 00
  • www.brownfieldconvenanten.be