Watergebonden bedrijventerrein Woestijne te Aalter

Het watergebonden bedrijventerrein Woestijne is gelegen langs het kanaal Gent-Oostende in Aalter. De Vlaamse Waterweg is eigenaar van het terrein en staat samen met de gemeente Aalter in voor de watergebonden ontwikkeling van het bedrijventerrein dat 36 hectare groot is, waarvan 25ha voor bedrijfspercelen. Door de watergebonden bestemming zullen bedrijven die een belangrijk deel van hun goederen via de binnenvaart aan- of afvoeren er zich kunnen vestigen.

U vindt alle informatie terug in onze brochure.

Rechtstreeks contact met de eigenaar

Wordt het bedrijventerrein Woestijne ook úw oase langs het kanaal Gent-Oostende? Neem vandaag nog contact op met de afdeling Commericeel Beheer West & Innovatie van De Vlaamse Waterweg om te informeren naar de mogelijkheden of surf rechtstreeks naar de website van De Vlaamse Waterweg. We werken graag een mooi voorstel voor u uit!

De Vlaamse Waterweg
afdeling Commercieel Beheer West & Innovatie

Guldensporenpark 105
9820 Merelbeke
Tel. 09 292 11 69
Fax. 09 292 12 72
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.vlaamsewaterweg.be

Bouw woestijnebrug in Aalter op kruissnelheid

Het nieuwe bedrijventerrein Woestijne, gelegen aan het kanaal Gent-Oostende in Aalter, is een toplocatie met ideale vestigingsplaats voor watergebonden bedrijven. Om het bedrijventerrein nog beter te ontsluiten bouwt waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv een nieuwe brug over het kanaal. De schuiftechniek die gebruikt wordt om de betonnen brug te bouwen is bijzonder en wordt zelden in België toegepast. Zonder onvoorziene omstandigheden gaat de brug midden 2019 open voor het verkeer. De kostprijs van de brug bedraagt 7 miljoen euro.

Inspraakvergadering Bekaert-site

Op donderdag 9 juni 2016 vindt er in het gemeentehuis een informatievergadering plaats over het brownfieldconvenant voor de Bekaertsite. Dit convenant bespreekt de omvorming van de verwaarloosde gronden (brownfields) op het terrein tot een gemengd bedrijventerrein.

Feitelijke vereniging Duurzaam Samenwerken Aalter kent formele start!

Op woensdag 7 oktober 2015 vond de allereerste algemene vergadering plaats van de feitelijke vereniging Duurzaam Samenwerken Aalter in het Woestyne Meeting & Event Venue.