Duurzaam Samenwerken Aalter - Welkom

Duurzaam Samenwerken Aalter wil de brug slaan tussen ondernemers in Aalter.

Het samenwerkingsverband werd in 2015 boven de doopvont gehouden door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM Oost-Vlaanderen), het gemeentebestuur Aalter en De Vlaamse Waterweg.

Duurzaam Samenwerken Aalter is een overlegorgaan en bundelt de krachten van diverse Aalterse bedrijven gevestigd op de bedrijventerreinen Woestijne, Lakeland en Langevoorde. Deze terreinen hebben een strategische ligging gemeen aan de belangrijke handelsas langs het kanaal Gent-Oostende en vlakbij de autosnelweg E40.

DSA zoekt in de eerste plaats synergiën tussen de bedrijven onderling. Het platform beoogt een continue verbetering van de algemene werking op het bedrijventerrein. Men kan deze werking zien op het vlak van bewegwijzering, beveiliging, energie- en afvalbeheer, communicatie, tewerkstelling, groepsaankopen, groenbeheer, vorming enzovoort. Bovendien zorgt het platform voor extra slagkracht bij o.a. overheden, sectorfederaties en andere stakeholders.

Ben je actief als ondernemer op één van bovenvermelde bedrijventerreinen en wil je meeschrijven aan ons verhaal? Word dan lid via deze link.

Bouw woestijnebrug in Aalter op kruissnelheid

Het nieuwe bedrijventerrein Woestijne, gelegen aan het kanaal Gent-Oostende in Aalter, is een toplocatie met ideale vestigingsplaats voor watergebonden bedrijven. Om het bedrijventerrein nog beter te ontsluiten bouwt waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv een nieuwe brug over het kanaal. De schuiftechniek die gebruikt wordt om de betonnen brug te bouwen is bijzonder en wordt zelden in België toegepast. Zonder onvoorziene omstandigheden gaat de brug midden 2019 open voor het verkeer. De kostprijs van de brug bedraagt 7 miljoen euro.

Inspraakvergadering Bekaert-site

Op donderdag 9 juni 2016 vindt er in het gemeentehuis een informatievergadering plaats over het brownfieldconvenant voor de Bekaertsite. Dit convenant bespreekt de omvorming van de verwaarloosde gronden (brownfields) op het terrein tot een gemengd bedrijventerrein.

Feitelijke vereniging Duurzaam Samenwerken Aalter kent formele start!

Op woensdag 7 oktober 2015 vond de allereerste algemene vergadering plaats van de feitelijke vereniging Duurzaam Samenwerken Aalter in het Woestyne Meeting & Event Venue.