Duurzaam Samenwerken Aalter - Welkom

Duurzaam Samenwerken Aalter wil de brug slaan tussen ondernemers in Aalter.

Het samenwerkingsverband werd in 2015 boven de doopvont gehouden door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM Oost-Vlaanderen), het gemeentebestuur Aalter en De Vlaamse Waterweg.

Duurzaam Samenwerken Aalter is een overlegorgaan en bundelt de krachten van diverse Aalterse bedrijven gevestigd op de bedrijventerreinen Woestijne, Lakeland en Langevoorde. Deze terreinen hebben een strategische ligging gemeen aan de belangrijke handelsas langs het kanaal Gent-Oostende en vlakbij de autosnelweg E40.

DSA zoekt in de eerste plaats synergiën tussen de bedrijven onderling. Het platform beoogt een continue verbetering van de algemene werking op het bedrijventerrein. Men kan deze werking zien op het vlak van bewegwijzering, beveiliging, energie- en afvalbeheer, communicatie, tewerkstelling, groepsaankopen, groenbeheer, vorming enzovoort. Bovendien zorgt het platform voor extra slagkracht bij o.a. overheden, sectorfederaties en andere stakeholders.

Ben je actief als ondernemer op één van bovenvermelde bedrijventerreinen en wil je meeschrijven aan ons verhaal? Word dan lid via deze link.

De Vlaamse Waterweg zoekt opnieuw kandidaat-investeerders voor watergebonden terreinen in Aalter

De Vlaamse Waterweg nv biedt nu ook twee eerstelijnswatergebonden terreinen aan langs de rechteroever van het kanaal Gent-Oostende op bedrijventerrein Woestijne in Aalter.

 

De Vlaamse Waterweg nv zoekt een kandidaat-uitbater voor het regionaal overslagcentrum Aalter (ROC Aalter)

De Vlaamse Waterweg nv stelt aan de kandidaat uitbater een laad- en losinfrastructuur en een achterliggend terrein van ca 50.000 m2 in het bedrijventerrein Woestijne te Aalter aan de rechteroever van het kanaal Gent-Oostende ter beschikking.

 

De Vlaamse Waterweg zoekt kandidaat-investeerders voor watergebonden terreinen in Aalter

De Vlaamse Waterweg nv stelt watergebonden terreinen in het industriegebied Woestijne te Aalter langs het kanaal Gent-Oostende ter beschikking. Dankzij de aanwezigheid van een Regionaal Overslagcentrum (ter beschikking eerste helft 2023) kan er voluit ingezet worden op transport via het water.