Duurzaam Samenwerken Aalter - Welkom

Duurzaam Samenwerken Aalter wil de brug slaan tussen ondernemers in Aalter.

Het samenwerkingsverband werd in 2015 boven de doopvont gehouden door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM Oost-Vlaanderen), het gemeentebestuur Aalter en De Vlaamse Waterweg.

Duurzaam Samenwerken Aalter is een overlegorgaan en bundelt de krachten van diverse Aalterse bedrijven gevestigd op de bedrijventerreinen Woestijne, Lakeland en Langevoorde. Deze terreinen hebben een strategische ligging gemeen aan de belangrijke handelsas langs het kanaal Gent-Oostende en vlakbij de autosnelweg E40.

DSA zoekt in de eerste plaats synergiën tussen de bedrijven onderling. Het platform beoogt een continue verbetering van de algemene werking op het bedrijventerrein. Men kan deze werking zien op het vlak van bewegwijzering, beveiliging, energie- en afvalbeheer, communicatie, tewerkstelling, groepsaankopen, groenbeheer, vorming enzovoort. Bovendien zorgt het platform voor extra slagkracht bij o.a. overheden, sectorfederaties en andere stakeholders.

Ben je actief als ondernemer op één van bovenvermelde bedrijventerreinen en wil je meeschrijven aan ons verhaal? Word dan lid via deze link.

De Vlaamse Waterweg zoekt kandidaat-investeerders voor watergebonden terreinen in Aalter

De Vlaamse Waterweg nv stelt drie terreinen in het industriegebied Woestijne te Aalter langs het kanaal Gent-Oostende ter beschikking. Dankzij de aanwezigheid van een Regionaal Overslagcentrum kan er voluit ingezet worden op transport via het water.

 

Bouw woestijnebrug in Aalter op kruissnelheid

De woestijnebrug in Aalter is in gebruik Het bedrijventerrein Woestijne, gelegen aan het kanaal Gent-Oostende in Aalter, is een toplocatie met ideale vestigingsplaats voor watergebonden bedrijven. Om het bedrijventerrein nog beter te ontsluiten werd een nieuwe brug over het kanaal gebouwd door de Vlaamse Waterweg nv en opgeleverd in juni 2020. De brug zorgt voor de verbinding voor vracht- en autoverkeer tussen de industriezones Woestijne en Lakeland, vervolgens de N44 en de E40.

 

Inspraakvergadering Bekaert-site

Op donderdag 9 juni 2016 vindt er in het gemeentehuis een informatievergadering plaats over het brownfieldconvenant voor de Bekaertsite. Dit convenant bespreekt de omvorming van de verwaarloosde gronden (brownfields) op het terrein tot een gemengd bedrijventerrein.