Duurzaam Samenwerken Aalter - Welkom

Duurzaam Samenwerken Aalter wil de brug slaan tussen ondernemers in Aalter.

Het samenwerkingsverband werd in 2015 boven de doopvont gehouden door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM Oost-Vlaanderen), het gemeentebestuur Aalter en De Vlaamse Waterweg.

Duurzaam Samenwerken Aalter is een overlegorgaan en bundelt de krachten van diverse Aalterse bedrijven gevestigd op de bedrijventerreinen Woestijne, Lakeland en Langevoorde. Deze terreinen hebben een strategische ligging gemeen aan de belangrijke handelsas langs het kanaal Gent-Oostende en vlakbij de autosnelweg E40.

DSA zoekt in de eerste plaats synergiën tussen de bedrijven onderling. Het platform beoogt een continue verbetering van de algemene werking op het bedrijventerrein. Men kan deze werking zien op het vlak van bewegwijzering, beveiliging, energie- en afvalbeheer, communicatie, tewerkstelling, groepsaankopen, groenbeheer, vorming enzovoort. Bovendien zorgt het platform voor extra slagkracht bij o.a. overheden, sectorfederaties en andere stakeholders.

Ben je actief als ondernemer op één van bovenvermelde bedrijventerreinen en wil je meeschrijven aan ons verhaal? Word dan lid via deze link.

Het regionaal overslag centrum Aalter (ROC AALTER)

Nieuwe logistieke poort verrijst in Aalter

Het Regionaal Overslagcentrum (ROC) in Aalter, een veelbelovend project dat de logistieke sector en het transport via de binnenvaart in Vlaanderen zal versterken, is officieel van start gegaan. De Vlaamse Waterweg nv, de initiatiefnemer van deze nieuwe logistieke poort, kondigt met trots het begin van de werkzaamheden aan en kijkt vooruit naar de aanstelling van de uitbater.

 

Versterk uw logistiek: investeer in Aalter langs het kanaal Gent - Oostende

De Vlaamse Waterweg nv heeft nog 2 percelen beschikbaar aan langs de rechteroever van het kanaal Gent-Oostende op bedrijventerrein Woestijne in Aalter.

 

De woestijnebrug in Aalter

Het bedrijventerrein Woestijne, gelegen aan het kanaal Gent-Oostende in Aalter, is een toplocatie met ideale vestigingsplaats voor watergebonden bedrijven. Om het bedrijventerrein nog beter te ontsluiten werd een nieuwe brug over het kanaal gebouwd door de Vlaamse Waterweg nv en opgeleverd in juni 2020. De brug zorgt voor de verbinding voor vracht- en autoverkeer tussen de industriezones Woestijne en Lakeland, vervolgens de N44 en de E40.